recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde paprika’s met mozzarella

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - grana padano kaas (6 eetlepel(s))
  • - ei (1 )
  • - paneermeel (100 gram)
  • - boter (40 gram)
  • - buffelmozarella (2 bollen)
  • - basilicumtopjes (4 )
  • - basilicumblaadjes (16 )
  • - ansjovisfilets (blik) (2 )
  • - oranje paprika's (4 )
  • - tomatenpuree (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 teentjes)
  • - ui (groot) (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Fruit in een koekenpan de gesnipperde ui en geperste knoflook in de olie, voeg na 3 minuten de tomatenpuree toe en bak nog twee minuten mee.
  • 3 Snijd ondertussen de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • 4 Laat de steel eraan.
  • 5 Hak de ansjovis fijn en de basilicum grof.
  • 6 Snijd de mozzarella in dobbelsteentjes van een halve centimeter.
  • 7 Meng het tomatenpureemengsel met de boter, paneermeel, ei, de helft van de geraspte Grana Padano, mozzarella, ansjovis en basilicum.
  • 8 Breng op smaak met peper en zout.
  • 9 Vul hiermee de paprika’s en leg ze in een ovenschaal.
  • 10 Bak ze circa 25 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • 11 Bestrooi met de overgebleven Grana Padano en wat olie.
  • 12 Garneer met de topjes basilicum en serveer direct.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.