recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde paprika met gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zout (1.5 theelepel)
  • - bruine suiker (2 eetlepels)
  • - tomatenketchup (4 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - (verse) Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - rundergehakt (500 g)
  • - rode paprika’s (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst en een frisse salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 4 Snijd de paprika’s overlangs doormidden en kook de helften 3-4 minuten in een pan met ruim kokend water.
  • 5 Laat ze goed uitlekken.
  • 6 Meng het gehakt met de afgemeten hoeveelheid zout, het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en de bosuitjes.
  • 7 Vul de paprika’s hoog op met het gehakt en zet ze naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal.
  • 8 Schenk wat water op de bodem.
  • 9 Bestrijk het gehakt met tomatenketchup en strooi de bruine suiker erover.
  • 10 Bak de paprika’s in de oven in 25 minuten gaar.
  • 11 Wijntip: Volle rode wijn, zoals Pinotage, Spaanse crianzawijnen of Merlot.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.