recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde paprika met Hüttenkäse

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - tomaten (2 stuks)
  • - geraspte belegen kaas (150 g)
  • - peterselie (4 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - Hüttenkäse (200 g)
  • - gele paprika’s (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst of pasta en een frisse salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de bosuitjes in ringetjes; Hak de peterselie fijn; Snijd de tomaten in plakjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Snijd de paprika’s overlangs doormidden en kook de helften 3-4 minuten in een pan met ruim kokend water.
  • 5 Laat ze goed uitlekken.
  • 6 Meng de Hüttenkäse met de uiringetjes, peterselie en de geraspte kaas.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 8 Leg de paprika’s naast elkaar in een ingevette ovenschaal en vul ze met het kaasmengsel.
  • 9 Leg de plakjes tomaat erop.
  • 10 Bak de paprika’s in de oven in 20-25 minuten en laat ze iets kleuren.
  • 11 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals sauvignon blanc, of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.