recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde paprika's met gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - tomaten (8 )
  • - gele paprika's (2 )
  • - platte peterselie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - chorizo (100 gram)
  • - rundergehakt (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Hak de chorizo fijn.
  • 3 Snipper de ui fijn.
  • 4 Snijd de paprika door de helft.
  • 5 Meng het gehakt met chorizo, ui en peterselie en wat zout en peper.
  • 6 Kneed alles goed door.
  • 7 Vul de halve paprika's met het gehakt en zet ze met de tomaten ertussen in een ingevette ovenschaal.
  • 8 Sprenkel de olijfolie erover.
  • 9 Bak de paprika's en tomaten in de oven in 30-35 minuten bruin en gaar.
  • 10 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 11 Schep op elk bord een gevulde paprika en 2 tomaten per persoon en geef de rijst erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.