recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde pompoen met rozemarijnrijst en gebakken spek

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - zout
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - oude kaas
  • - knoflook (1 teen)
  • - verse rozemarijn (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - ontbijtspek (100 gram)
  • - basmati rijst (250 gram)
  • - pompoen (oranje) = 1 grote (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C en breng een pan water met zout aan de kook.
  • 2 Snijd boven van de pompoen een deksel van 8 cm.
  • 3 Haal de pitten en draden met een grote lepel uit de pompoen.
  • 4 Wrijf de binnenkant in met wat zout en zet de pompoen tien minuten zonder deksel in de oven.
  • 5 Snipper de ui.
  • 6 Hak de rozemarijn fijn en snipper de knoflook.
  • 7 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen en giet af, laat een minuut droogstomen.
  • 8 Snijd het spek zeer fijn en bak drie à vier minuten aan met de ui in een hapjespan op hoog vuur.
  • 9 Zet dan het vuur zachter en bak de rozemarijn en knoflook een minuut mee.
  • 10 Zet het vuur uit en meng de rijst er doorheen.
  • 11 Vul de warme pompoen met de rijst en doe de deksel erop.
  • 12 Bak dan nog circa dertig minuten in de oven, voel met een scherp mesje of de buitenkant gaar is.
  • 13 Serveer de pompoen in z’n geheel met een lepel.
  • 14 Rasp aan tafel de kaas erover en besprenkel met de olie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.