recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde rosbief met mosterd en kruiden

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (200 ml)
  • - boter (50 g)
  • - rosbief (500 g)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - rode ui (1 stuks)
  • - grove mosterd (2 eetlepels)
  • - verse roomkaas (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelkroketjes en lauwwarme broccolisalade.
  • 2 Voorbereiding: Breng de verse roomkaas op kamertemperatuur; Snipper de rode ui fijn; Hak de peterselie fijn; Hak de verse dille fijn.
  • 3 Meng de roomkaas met mosterd, ui, peterselie, dille en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • 4 Snijd de rosbief aan de bovenkant over de hele lengte 3 keer diep in.
  • 5 Vul de inkepingen met het mengsel en bind de rosbief op met rolladetouw.
  • 6 Wrijf de buitenkant in met zout en peper.
  • 7 Verhit boter in een kleine braadslede en braad de rosbief op het vuur rondom bruin.
  • 8 Verdeel de fond 30 minuten voor het serveren rond het vlees en schuif de braadslede in een voorverwarmde oven van 150 °C.
  • 9 Laat het vlees in 20-25 minuten door en door warm worden.
  • 10 Serveer het vlees in plakken en schep er wat jus over.
  • 11 Wijntip: niet te zware rode wijn, bijvoorbeeld Fleurie of Hautes Côtes de Beaune. Licht koelen!.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.