recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde tomaten met gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - geraspte geitenkaas (100 g)
  • - beschuiten (2 stuks)
  • - vleesbouillon (150 ml)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - rundergehakt (500 g)
  • - vleestomaten (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Rasp de ui; Pers de knoflook uit; Hak de peterselie fijn; Verkruimel de beschuiten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Snijd de bolle kapjes van de tomaten en hol ze uit.
  • 5 Bestrooi ze van binnen met zout en peper en laat ze even omgekeerd uitlekken.
  • 6 Meng het gehakt met ui, knoflook, chilipoeder, peterselie en zout en peper naar smaak.
  • 7 Vul de tomaten met het gehakt en zet ze in een lage ovenschaal.
  • 8 Schenk de bouillon erbij.
  • 9 Meng het beschuitkruim met de kaas en verdeel dit over de tomaten.
  • 10 Bak de tomaten in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
  • 11 Wijntip: Sappige rode wijn, zoals Côtes du Rhône of Ruby Cabernet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.