recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde varkenshaas met ham

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (100 ml)
  • - boter (25 g)
  • - rauwe ham (4 plakjes)
  • - verse basilicum (1 eetlepel)
  • - bosuitje (1 stuks)
  • - verse roomkaas met knoflook en kruiden (80 g)
  • - varkenshaas (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met groene tagliatelle en tomaatjes uit de oven.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de bosuitje in ringetjes; Hak de verse basilicum fijn.
  • 3 Snijd de varkenshaasjes overlangs open tot op 1 cm vanaf een lange kant.
  • 4 Bestrijk de snijvlakken met de verse roomkaas en verdeel de uiringetjes en het basilicum of de peterselie erover.
  • 5 Klap de varkenshaasjes weer dicht, wrijf ze in met zout en peper en omwikkel ze stevig met de plakjes ham.
  • 6 Verhit de boter in een hapjespan en bak de varkenshaasjes rondom bruin.
  • 7 Voeg de vleesfond toe en braad het vlees afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  • 8 Keer het regelmatig.
  • 9 Snijd de varkenshaasjes in stukken en verdeel ze over de warme borden.
  • 10 Schep het braadvocht erover.
  • 11 Wijntip: Sappige rode wijn, bijvoorbeeld merlot, of volle witte, liefst chardonnay.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.