recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde zalmfilets met mierikswortel-wijnsaus

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - lage ovenschaal
  • - cocktailprikkers
  • - geraspte mierikswortel (potje) (1 eetlepel)
  • - slagroom (125 ml)
  • - droge witte wijn (75 ml)
  • - boter (15 gram)
  • - zalmfilet van 150 gram (4 stukken)
  • - citroen (rasp en sap) (0.5 )
  • - rode ui (0.5 kleine)
  • - verse dille (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Hak de dille fijn.
  • 2 Snipper de ui heel fijn.
  • 3 Vet de ovenschaal in.
  • 4 Meng in een kommetje de dille met de ui, citroenrasp en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 5 Leg de zalmfilets met de velkant naar beneden op een plank en snijd ze overlangs doormidden.
  • 6 Verdeel het dillemengsel over de onderkant van de zalmfilets en leg de andere kanten er weer op.
  • 7 Steek de zalmfilets met cocktailprikkers vast en leg ze met de velkant naar boven in de ovenschaal, sprenkel het citroensap erover en leg hier en daar een klontje boter op de zalmfilets.
  • 8 Tot zover kunt u het gerecht voorbereiden.
  • 9 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 10 Schuif de schaal in de oven en bak de zalm in 20-25 minuten gaar.
  • 11 Schep de zalmfilets met een spatel voorzichtig op warme borden en houd ze warm in de uitgeschakelde oven met de ovendeur open.
  • 12 Schenk het vocht uit de schaal in een wijde pan en roer de wijn en room erdoor.
  • 13 Kook het vocht op hoog vuur in tot het mooie gebonden saus wordt en roer op het laatst de mierikswortel erdoor.
  • 14 Schep de saus rond de zalmfilets.
  • 15 Lekker met broccoliroosjes, aardappelgerechtje en een frisse salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.