recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gewokte pangasius met paprika en taugé

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - koriander (0.5 bosje)
  • - japanse mix (rijstzoutjes) (4 eetlepels)
  • - tauge (200 gram)
  • - rode paprika (2 )
  • - rijstolie (4 eetlepels)
  • - witte rijst (400 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - pangasius (400 gram)
  • - honing (1 eetlepel)
  • - japanse sojasaus (2 eetlepels)
  • - limoen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de pangasius in blokjes.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de paprika in reepjes.
  • 4 Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
  • 5 Zet de oven op 70 °C en zet de borden erin.
  • 6 Pers de limoen uit.
  • 7 Meng de sojasaus, honing, knoflook en de helft van het limoensap in een kom.
  • 8 Marineer de pangasius hier 5 minuten in.
  • 9 Kook de witte rijst in het water zoals aangegeven op de verpakking.
  • 10 Verhit een wok op hoog vuur, laat de helft van de olie hierin heet worden en bak de paprika 2 minuten.
  • 11 Voeg de taugé toe en bak nog circa 3 minuten.
  • 12 Leg de groenten op een warm bord uit de oven en zet het terug in de oven.
  • 13 Haal een stuk keukenpapier door de wok en bak de pangasius circa 5 minuten in de resterende olie.
  • 14 Doe ondertussen de Japanse mix in een doek en sla er een paar keer op met een steelpan.
  • 15 Hak de koriander grof.
  • 16 Serveer de rijst in een diep bord met daarop de groenten en pangasius.
  • 17 Bestrooi met de koriander, de rest van het limoensap en Japanse mix.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.