recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gezonde reep met gedroogd fruit en noten

Lunch
8 personen
75 min
Ingrediënten
  • - gedroogde abrikozen (100 gram)
  • - extra pure chocolade (150 gram)
  • - gedroogde cranberry's (65 gram)
  • - hazelnoten (50 gram)
  • - muesli naturel (50 gram)
  • - bakpapier
Bereidingswijze
  • 1 Dit kan de dag van tevoren: knip de abrikozen in stukjes.
  • 2 Breek de pure chocolade in stukjes.
  • 3 Hak de hazelnoten grof.
  • 4 Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier.
  • 5 Doe de stukjes chocolade in een pan of kom en hang deze in een pan met kokend water (au bain-marie).
  • 6 Laat de chocolade al roerend smelten.
  • 7 Neem de pan of kom uit het water en roer de abrikozen, cranberry's, hazelnoten en muesli door de chocolade.
  • 8 Schep het mengsel direct op het bakpapier en strijk het snel uit tot een rechthoekige laag van 8 cm breed en 1.5 cm dik.
  • 9 Zet de bakplaat in de koelkast en laat de chocolade in 10 minuten iets steviger worden.
  • 10 Snijd de plak chocolade dan in repen van 3 cm breed en verpak de repen in bakpapier of aluminiumfolie.
  • 11 Laat de repen in de koelkast in nog 0.75-1 uur stevig worden.
  • 12 Daarna kunt u ze bij kamertemperatuur bewaren, voor elke dag 1 reep.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.