recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Glögg – kruidige warme wijn met wodka

Bijgerecht
10 personen
50 min
Ingrediënten
  • - suikerklontjes (10 )
  • - blanke amandelen (50 gram)
  • - rozijnen (75 gram)
  • - kaneelstokje of 1 theelepel gemalen kaneel (1 )
  • - gemalen kardemon (1 theelepel)
  • - wodka (500 ml)
  • - rode wijn (1 fles)
  • - sinaasappel (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Boen de sinaasappel schoon.
  • 2 Snijd met een scherp mesje de oranje schil dun van de sinaasappel.
  • 3 Schenk hierbij de wijn en wodka in een pan en voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de suikerklontjes.
  • 4 Verwarm de wijn tot aan het kookpunt en laat de wijn 45 minuten zachtjes trekken, de wijn mag net niet koken.
  • 5 Verwijder de sinaasappelschillen, en zo nodig de kardemonpeultjes en het kaneelstokje.
  • 6 Leg in glazen theebekers een klontje suiker en schep de warme wijn erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.