recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Glaasje kruidenbouillon

Bijgerecht
10 personen
20 min
Ingrediënten
  • - glaasjes, inhoud ca 100. ml (10 )
  • - kleine toefjes dille
  • - verse dille (1 eetlepel)
  • - bieslook (2 eetlepel(s))
  • - platte peterselie (2 eetlepel(s))
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - slagroom (125 ml)
  • - medium dry sherry (150 ml)
  • - (zelfgemaakte) kruidenbouillon (1.25 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Breng de bouillon met de sherry in een wijde pan aan de kook en laat de bouillon op hoog vuur inkoken tot ruim een derde van het vocht verdampt is en er dus nog ongeveer 1 liter over is.
  • 2 Dit kunt u van te voren doen, verwarm de bouillon dan voor het serveren opnieuw.
  • 3 Hak de peterslie fijn en knip de bieslook.
  • 4 Klop in een kom de slagroom met de kerriepoeder en een snufje zout stijf.
  • 5 Roer de kruiden door de warme bouillon en voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • 6 Schenk de boullon in de glaasjes en scherp er een lepel kerrieroom op.
  • 7 Garneer met een toefje dille.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.