recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gnocchi met broccoli, ham en roomsaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - zout
  • - broccoli (500 gram)
  • - gnocchi (500 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - grote ui (1 )
  • - slagroom (200 ml)
  • - ham (200 gram)
  • - geraspte kaas (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng in twee pannen ruim water met zout aan de kook.
  • 2 Snijd intussen de broccoliroosjes van de stronk.
  • 3 Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in plakjes.
  • 4 Doe de gnocchi in een pan met kokend water.
  • 5 Kook de gnocchi vier minuten tot ze boven komen drijven.
  • 6 Kook intussen de broccoliroosjes en –plakjes in de andere pan in vier minuten beetgaar.
  • 7 Snipper de ui.
  • 8 Snijd de ham in repen.
  • 9 Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 10 Roer de room en een halve soeplepel van het gnocchi-kookvocht erdoor.
  • 11 Laat dit nog vier minuten zachtjes pruttelen.
  • 12 Roer daarna de hamreepjes erdoor.
  • 13 Laat de gnocchi en broccoli in een vergiet uitlekken en schep ze door het hammengsel.
  • 14 Warm al omscheppend nog heel even door.
  • 15 Serveer in diepe borden en bestrooi royaal met kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.