recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gnocchi met Toscaanse sukade

Hoofdgerecht
4 personen
260 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - aardappelgnocchi (800 gram)
  • - toscaanse roerbakgroenten (400 gram)
  • - venkelzaad (1 eetlepel)
  • - ansjovisfilets, uit blik (2 )
  • - gepelde tomaten (1 blik)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - rode wijn (200 ml)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - sukadelappen (350 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat het vlees 30 à 60 minuten op kamertemperatuur komen.
  • 2 Bestrooi het met zout en bloem en verhit een zware, brede pan op hoog vuur.
  • 3 Bak het vlees goudbruin in ruim de helft van de olie en haal uit de pan.
  • 4 Snijd de tenen knoflook in kwarten.
  • 5 Laat de pan iets afkoelen en voeg dan de rode wijn, driekwart van de knoflook, tomaten, ansjovis en het venkelzaad toe.
  • 6 Voeg het vlees toe als de wijn heet is en laat 3 à 4 uur stoven onder het deksel tot het zeer zacht is.
  • 7 Haal het vlees eruit en hak het grof, laat de saus wat inkoken en breng het op smaak met peper, zout en de laatste stukjes knoflook.
  • 8 Voeg het vlees weer toe.
  • 9 Breng een pan water aan de kook met zout.
  • 10 Bak intussen de groenten in een koekenpan of hapjespan met de rest van de olie en serveer in een schaal apart.
  • 11 Kook de gnocchi 2 à 3 minuten in het water en meng met het vlees.
  • 12 Serveer in warme diepe borden en besprenkel, indien gewenst, met vers geraspte kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.