recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Goed gevulde paastulband

Nagerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - tulbandvorm, ingevet (1 )
  • - elitehaver (250 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
  • - advocaat (100 ml)
  • - eieren (4 )
  • - tafelsuiker (200 gram)
  • - roomboter (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de sinaasappel.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160 °C Klop in een grote kom de boter en suiker met de handmixer tot een bleke, romige en luchtige crème.
  • 3 Klop één voor één de eieren er door en voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei niet meer zichtbaar is.
  • 4 Klop ook de advocaat erdoor en spatel er dan luchtig het zelfrijzend bakmeel door en vervolgens de sinaasappelrasp en de elitehaver.
  • 5 Doe dit beslag over in de tulbandvorm en schuif deze op de bakplaat een richel onder het midden in de oven.
  • 6 Bak de tulband in 1 uur goudbruin en gaar.
  • 7 De tulband is gaar als een satéstokje, dat je tot in het midden van de cake steekt, er weer droog uit komt.
  • 8 Laat de tulband 5 minuten in de vorm afkoelen.
  • 9 Leg dan een platte schaal op de vorm, keer ze samen om, schud even en laat de tulband op de schaal glijden.