recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Goed gevulde paastulband

Nagerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - tulbandvorm, ingevet (1 )
  • - elitehaver (250 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
  • - advocaat (100 ml)
  • - eieren (4 )
  • - tafelsuiker (200 gram)
  • - roomboter (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de sinaasappel.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160 °C Klop in een grote kom de boter en suiker met de handmixer tot een bleke, romige en luchtige crème.
  • 3 Klop één voor één de eieren er door en voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei niet meer zichtbaar is.
  • 4 Klop ook de advocaat erdoor en spatel er dan luchtig het zelfrijzend bakmeel door en vervolgens de sinaasappelrasp en de elitehaver.
  • 5 Doe dit beslag over in de tulbandvorm en schuif deze op de bakplaat een richel onder het midden in de oven.
  • 6 Bak de tulband in 1 uur goudbruin en gaar.
  • 7 De tulband is gaar als een satéstokje, dat je tot in het midden van de cake steekt, er weer droog uit komt.
  • 8 Laat de tulband 5 minuten in de vorm afkoelen.
  • 9 Leg dan een platte schaal op de vorm, keer ze samen om, schud even en laat de tulband op de schaal glijden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.