recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Granita van watermeloen

Nagerecht
4 personen
255 min
Ingrediënten
  • - watermeloen (400 gram)
  • - koolzuurhoudende citroenlimonade (0.5 liter)
  • - limoen (1 )
  • - basilicum (4 toefjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: maak de watermeloen schoon en snijd in stukken; snijd de limoen in partjes.
  • 2 Pureer de watermeloen in een blender of met de staafmixer en doe de puree over in een diepvriesbak.
  • 3 Laat de watermeloenpuree in de diepvriezer in 3-4 uur bevriezen.
  • 4 Roer het mengsel elk uur door tot het bevroren is in grove kristallen.
  • 5 Schep de watermeloengranita in wijde hoge glazen en vul aan met de limonade.
  • 6 Garneer met een partje limoen aan de rand van de glazen en een toefje basilicum en steek in elk glas twee lange rietjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.