recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gratin van zacht fruit met sinaasappelsabayon

Nagerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - grand marnier (eventueel) (50 ml)
  • - blauwe bessen (50 gram)
  • - frambozen (100 gram)
  • - bramen (100 gram)
  • - suiker (80 gram)
  • - sinaasappelsap (150 ml)
  • - eidooiers (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Breng in een pan een laagje water aan de kook.
  • 2 Doe de eidooiers met het sinaasappelsap en de suiker in een metalen kom en klop met een garde.
  • 3 Hang de kom in de pan met kokend water en blijf kloppen.
  • 4 Haal de kom van het vuur als de saus dik is, maar nog niet klonterig.
  • 5 Voeg u eventueel de Grand Marnier toe.
  • 6 Verwarm de ovengrill voor op de heetste stand.
  • 7 Meng voorzichtige het zachte fruit in een kom.
  • 8 Doet het gemengde fruit onderin de ovenschaaltjes en verdeel de sabayon over het fruit.
  • 9 Zet onder de hete grill tot het gerecht kleurt.
  • 10 Blijf erbij, het kleuren gaat erg snel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.