recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Grieks paasbrood

Ontbijt
4 personen
175 min
Ingrediënten
  • - boter (75 gram)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - suiker (125 gram)
  • - eieren (3 )
  • - bloem (500 gram)
  • - gedroogde gist (1 zakje)
  • - lauwwarme melk (175 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook een ei en verf deze rood.
  • 2 Zorg ervoor dat de boter zacht is.
  • 3 Klop in een kom de boter met olijfolie en suiker tot een luchtige, romige massa en klop de rest van de eieren erdoor.
  • 4 Meng in een andere kom de bloem met de gist en wat zout.
  • 5 Roer het botermengsel en de melk erdoor en meng alles tot een samenhangend deeg.
  • 6 Kneed het deeg 10 minuten op het werkvlak tot het soepel en elastisch is.
  • 7 Laat het deeg in de kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 2 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • 8 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 9 Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en rol deze tot lange repen van 5 cm dik.
  • 10 Leg de repen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze aan één uiteinde tegen elkaar aan.
  • 11 Vlecht de slierten losjes tot een brood en druk de uiteinden aan de andere kant van het brood ook vast.
  • 12 Druk naar keuze het geverfde ei in een uiteinde van het brood.
  • 13 Bestrijk het brood met wat melk.
  • 14 Bak het brood in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Laat het brood afkoelen.