recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Griekse paassoep

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - Griekse yoghurt (150 g)
  • - eieren (2 )
  • - tomaten (3 )
  • - vleesbouillon (1 liter)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - verse dille (4 eetlepels)
  • - bosuitjes (12 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met geroosterd witbrood.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes; Hak de verse dille fijn.
  • 3 Verwarm de olie in een soeppan en smoor de bosuitjes met driekwart van de kruiden 2-3 minuten.
  • 4 Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • 5 Laat de soep 5-10 minuten heel zachtjes koken.
  • 6 Ontvel intussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 7 Roer de eieren los met de yoghurt en zout en peper naar smaak.
  • 8 Roer er enkele lepels hete bouillon door en voeg het mengsel dan al roerende aan de bouillon toe.
  • 9 Blijf roeren tot de soep gaat binden, laat de soep niet meer koken.
  • 10 Schep de soep in warme diepe borden en strooi de rest van de kruiden en de tomaat erin.
  • 11 Wijntip: frisse witte wijn, bijvoorbeeld Sauvignon Blanc of Soave.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.