recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Griekse salade

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zwarte olijven (12 stuks)
  • - (griekse) feta (100 g)
  • - knoflookdressing (3 eetlepels)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - rode ui (klein) (1 stuks)
  • - rode peper (1 stuks)
  • - groene paprika (1 stuks)
  • - komkommer (1 stuks)
  • - tomaten (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met dikke sneden grof volkorenbrood.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de tomaten in stukjes; Snijd de komkommer in blokjes; Snijd de groene paprika in reepjes; Verwijder de zaadjes en verdeel de rode peper vervolgens in reepjes; Snijd de rode ui (klein) in dunne ringen; Hak de verse oregano fijn; Snijd de (Griekse) feta in blokjes.
  • 3 Schep in een schaal de tomaten, komkommer, paprika, peperreepjes, uiringen en oregano door elkaar.
  • 4 Schep de dressing erdoor en verdeel de feta en olijven erover.
  • 5 Lekker als bijgerecht.
  • 6 Serveer de salade voor een voorgerecht in vier diepe borden en verdeel de blokjes feta en de olijven erover.
  • 7 Wijntip: frisse witte wijn, zoals Boerenlandwijn Frankrijk of Muscadet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.