recepten

Zoeken in alle recepten

Griekse vanille-yoghurt met pruimen in wijnsaus

Griekse vanille-yoghurt met pruimen in wijnsaus

Nagerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - gedroogde pruimen (12 )
  • - geperst vers sinaasappelsap (100 ml)
  • - rode wijn (100 ml)
  • - vanillestokje (1 )
  • - griekse yoghurt (250 ml)
  • - hazelnoten (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de hazelnoten grof.
  • 2 Breng in een steelpan de pruimen met sinaasappelsap en wijn aan de kook en laat ze op zacht vuur 8-10 minuten zachtjes pruttelen tot ze opzwellen.
  • 3 Laat de pruimen met vocht afkoelen tot lauwwarm.
  • 4 Snijd het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit.
  • 5 Roer het vanillemerg door de Griekse yoghurt.
  • 6 Schep de yoghurt in kleine schaaltjes en verdeel de pruimen met sap erover.
  • 7 Strooi de hazelnoten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.