DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Griekse vanille-yoghurt met pruimen in wijnsaus

Nagerecht Eenvoudig 35 minuten
(0)
Nagerecht Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Hak de hazelnoten grof. Breng in een steelpan de pruimen met sinaasappelsap en wijn aan de kook en laat ze op zacht vuur 8-10 minuten zachtjes pruttelen tot ze opzwellen. Stap 2 Laat de pruimen met vocht afkoelen tot lauwwarm. Stap 3 Snijd het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit. Roer het vanillemerg door de Griekse yoghurt. Stap 4 Schep de yoghurt in kleine schaaltjes en verdeel de pruimen met sap erover. Strooi de hazelnoten erover.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 195 kcal
Eiwit 5 g
Koolhydraten 14 g
Vet 11 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden
pruimenyoghurtwijnsausrecepten