recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Griekse visschotel

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - visfilet greek passion (500 gram)
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - zwarte olijven zonder pit (2 eetlepels)
  • - courgettes (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - tafelaardappelen (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Snijd de courgettes in blokjes.
  • 5 Hak de olijven fijn.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 7 Kook de aardappelblokjes in 4 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 8 Fruit de ui en knoflook in een hapjespan met olijfolie zachtjes glazig.
  • 9 Schep de courgette, olijven en oregano erdoor.
  • 10 Voeg zout en royaal versgemalen zwarte peper toe.
  • 11 Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en leg de visfilet erop.
  • 12 Meng de aardappelblokjes met de helft van de olijfolie en wat zout en peper en verdeel ze over de vis.
  • 13 Bak de visschotel in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.