recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene lentesalade met radijs

Bijgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - radijsjes (8 )
  • - verse basilicumblaadjes
  • - spinazie (250 gram)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - ei (1 )
  • - broccoliroosjes (350 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 2 Kook het ei.
  • 3 Rasp de citroen en pers deze uit.
  • 4 Snijd de radijsjes in vieren.
  • 5 Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
  • 6 Spoel de roosjes in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 7 Prak het ei in slaschaal heel fijn en roer het met het citroensap en het water, de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 8 Roer de citroenrasp en bieslook erdoor.
  • 9 Schep de spinazie met de basilicumblaadjes en de broccoliroosjes luchtig door de dressing.
  • 10 Garneer met de radijsjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.