recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene lentesalade

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - rucola (0.5 zak)
  • - sla (1 krop)
  • - bosuitje (1 )
  • - mayonaise (3 eetlepels)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - witte wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - radijsjes (6 )
  • - komkommer (0.5 )
  • - diepvries doperwtjes (150 gram)
  • - ei (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Kook het ei in 6-8 minuten bijna hard.
  • 2 Doe de bevroren doperwtjes over in een vergiet en schenk er 1 liter kokend water over.
  • 3 Laat de doperwtjes goed uitlekken.
  • 4 Snijd de ui in dunne ringetjes.
  • 5 Snijd de komkommer in de lengte in vieren en daarna in stukken van 1 cm dik.
  • 6 Snijd de radijsjes in vieren.
  • 7 Laat het ei schrikken onder koud stromend water.
  • 8 Pel het ei en prak het in een kom fijn.
  • 9 Voeg de azijn, mosterd en mayonaise erdoor met 2 eetlepels water en wat zout en versgemalen peper en roer alles tot een dressing.
  • 10 Roer de helft van de uiringetjes erdoor.
  • 11 Was de slabladeren en droog ze in een slacentrifuge.
  • 12 Scheur de bladeren in stukken en meng ze luchtig door de dressing.
  • 13 Meng ook de rucola en de helft van de komkommer en de helft van doperwtjes erdoor.
  • 14 Schep de salade in diepe borden en verdeel de radijsjes met de resterende komkommer, doperwtjes en bosui erover.
  • 15 Lekker met bruine broodjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.