recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene salade met aardbeien en geitenkaas

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - zachte geitenkaas (150 gram)
  • - veldsla (75 gram)
  • - komkommer (0.5 )
  • - romaine sla of ijsbergsla (6 bladeren)
  • - veldsla (75 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - honing (1 theelepel)
  • - sap van een citroen (30 ml)
  • - aardbeien (250 gram)
  • - halve amandelen (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de sla in brede repen, de komkommer in blokjes en de geitenkaas in stukjes.
  • 2 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
  • 3 Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien.
  • 4 Klop in een wijde kom de citroensap met de honing, olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 5 Schep de veldsla, romainesla, komkommer en aardbeien erdoor.
  • 6 Schep de salade in diepe borden en verdeel de stukjes geitenkaas en de amandelen erover.
  • 7 Lekker met donkerbruin brood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.