recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene salade met druiven en portobello

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - witte en rode druiven zonder pit (200 g)
  • - tuinkruiden slamelange (150 gram)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - portobello’s (2 stuks)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - chilipoeder (2 theelepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met bruin stokbrood.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Hak de verse oregano fijn; Pers de sinaasappel en bewaar het sap; Snijd de portobello’s in plakjes; Halveer de witte en rode druiven zonder pit.
  • 3 Roer de chilipoeder, knoflook, oregano, de helft van het sinaasappelsap en de helft van de olijfolie tot een marinade en schep de plakjes portobello erdoor.
  • 4 Laat 10 minuten staan en rooster de paddenstoelen dan in een hete grillpan mooi bruin.
  • 5 Klop de rest van het sinaasappelsap en olijfolie met mosterd, zout en peper tot een dressing.
  • 6 Schep de slamelange er luchtig door en verdeel over borden.
  • 7 Verdeel de druiven en geroosterde paddenstoelen erover.
  • 8 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Larcisse Côtes de Saint-Mont of Verdicchio.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.