recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene salade met geitenkaas-crostini en walnoten

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - walnoten (100 gram)
  • - geitenkaas (100 gram)
  • - veldsla (75 gram)
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - honing (1 eetlepel)
  • - citroen (0.5 )
  • - stokbrood (klein) (1 )
  • - broccoliroosjes (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de broccoli in ruim water in 4 minuten beetgaar.
  • 2 Spoel de broccoli met koud water en laat de groente goed uitlekken.
  • 3 Snijd het stokbrood in lange plakken.
  • 4 Rooster het stokbrood onder een hete ovengrill tot knapperige crostini.
  • 5 Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  • 6 Klop in een schaal 2 eetlepels citroensap met de rasp, 1 theelepel honing, olie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 7 Schep de ijsbergsla, veldsla en broccoli er luchtig door.
  • 8 Verdeel de salade over diepe borden en leg de noten erop.
  • 9 Verdeel de geitenkaas over de crostini en druppel er wat honing over.
  • 10 Rooster de crostini onder de hete grill tot de kaas begint te kleuren.
  • 11 Leg de crostini op de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.