recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene salade met geroosterde tonijnsteak

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - veldsla (75 g)
  • - rucola (75 g)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - mosterd (2 theelepels)
  • - olijfolie extra vierge (5 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - tonijnsteaks (4 )
  • - sperziebonen (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met focaccia.
  • 2 Voorbereiding: Halveer de sperziebonen; Per de citroen en bewaar het sap; Snijd de sjalotje in dunne ringen.
  • 3 Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 5-8 minuten beetgaar.
  • 4 Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper, 0,5 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie.
  • 5 Laat ze even liggen.
  • 6 Klop in een kom 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels olijfolie, de mosterd en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 7 Schep de afgegoten sperziebonen en de sjalot erdoor.
  • 8 Bak de tonijn in een grillpan in 5-7 minuten bruin en rosé.
  • 9 Schep de rucola en veldsla luchtig door de sperziebonen.
  • 10 Verdeel dit over de borden.
  • 11 Leg de tonijn erop.
  • 12 Strooi de kappertjes en wat peper erover.
  • 13 Wijntip: Droge rosé of frisse witte, zoals Muscadet of sauvignon blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.