recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene salade met perzik en blauwe kaas

Hoofdgerecht
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - blauwschimmelkaas (Danish Blue) (75 g)
  • - rucola (75 g)
  • - veldsla (75 g)
  • - verse tijmblaadjes (0.5 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (0.5 stuks)
  • - perziken (2 verse)
  • - peultjes (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met gebakken kipfilet en krielaardappeltjes.
  • 2 Voorbereiding: Halveer de peultjes; Pers de sinaasappel uit en bewaar het sap; Verkruimel de blauwschimmelkaas (Danish Blue).
  • 3 Kook de peultjes in ruim kokend water in 4 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef af onder koud water.
  • 4 Laat de peultjes uitlekken.
  • 5 Schil de perziken en snijd ze in schijfjes.
  • 6 Klop in een schaal het sinaasappelsap met de olijfolie, tijm en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de perzik en peultjes erdoor.
  • 7 Schep vlak voor het serveren ook de veldsla en rucola erdoor en strooi de blauwschimmelkaas erover.
  • 8 Wijntip: sappige, niet helemaal droge witte wijn, Riesling halbtrocken, gewürztraminer.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.