recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene salade met perziken en aardbeien

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - walnoten (1 handje)
  • - rucola (85 g)
  • - veldsla (85 g)
  • - vloeibare honing (2 theelepels)
  • - mosterd (2 theelepels)
  • - walnotenolie (3 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - aardbeien (50 g)
  • - perziken (2 verse)
  • - sugarsnaps (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers en rasp de citroen.
  • 2 Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar.
  • 3 Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 4 Schil de perziken en snijd ze in blokjes.
  • 5 Halveer de aardbeien.
  • 6 Klop in een grote schaal een dressing van 1-2 eetlepels citroensap, citroenrasp, olie, mosterd, honing en zout en peper naar smaak.
  • 7 Meng de veldsla, rucola en sugarsnaps er luchtig door.
  • 8 Meng daarna ook de blokjes perzik en de aardbeien erdoor.
  • 9 Garneer met de walnoten.
  • 10 Lekker bij de barbecue.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.