recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groentestengels met dips

Bijgerecht
12 personen
25 min
Ingrediënten
  • - stengels bleekselderij (3 )
  • - wortel (paars) (1 )
  • - wortel (geel) (1 )
  • - wortel (oranje) (1 )
  • - kappertjes, grof gehakt (2 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (4 eetlepels)
  • - bakje verse tonijntapenade (1 )
  • - bladpeterselie (3 eetlepels)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - mayonaise (6 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - pot witte bonen (360 gram) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: keukenmachine.
  • 2 Laat de witte bonen uitlekken.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Hak de oregano en bladpeterselie fijn.
  • 5 Hak de kappertjes grof.
  • 6 Pureer de witte bonen met de knoflook in de keukenmachine en meng de mayonaise met wat zout en peper erdoor.
  • 7 Schep ook de oregano en de helft van de peterselie erdoor.
  • 8 Meng in een kom de tonijntapenade met de yoghurt, kappertjes en resterende peterselie.
  • 9 Doe deze dips over in schaaltjes.
  • 10 Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 11 Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze elk in vier tot zes lange stukken.
  • 12 Halveer de stukken wortels.
  • 13 Schil ook de stengels bleekselderij.
  • 14 Snijd ze in stukken van tien cm en snijd deze elk in drie lange stukken.
  • 15 Zet de stukken wortel en bleekselderij in glaasjes.
  • 16 Zet de dips en de glazen met wortel en bleekselderij bij elkaar op een blad.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.