recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groentestengels met dips

Bijgerecht
12 personen
25 min
Ingrediënten
  • - stengels bleekselderij (3 )
  • - wortel (paars) (1 )
  • - wortel (geel) (1 )
  • - wortel (oranje) (1 )
  • - kappertjes, grof gehakt (2 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (4 eetlepels)
  • - bakje verse tonijntapenade (1 )
  • - bladpeterselie (3 eetlepels)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - mayonaise (6 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - pot witte bonen (360 gram) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: keukenmachine.
  • 2 Laat de witte bonen uitlekken.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Hak de oregano en bladpeterselie fijn.
  • 5 Hak de kappertjes grof.
  • 6 Pureer de witte bonen met de knoflook in de keukenmachine en meng de mayonaise met wat zout en peper erdoor.
  • 7 Schep ook de oregano en de helft van de peterselie erdoor.
  • 8 Meng in een kom de tonijntapenade met de yoghurt, kappertjes en resterende peterselie.
  • 9 Doe deze dips over in schaaltjes.
  • 10 Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 11 Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze elk in vier tot zes lange stukken.
  • 12 Halveer de stukken wortels.
  • 13 Schil ook de stengels bleekselderij.
  • 14 Snijd ze in stukken van tien cm en snijd deze elk in drie lange stukken.
  • 15 Zet de stukken wortel en bleekselderij in glaasjes.
  • 16 Zet de dips en de glazen met wortel en bleekselderij bij elkaar op een blad.