recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Grote bol met Hollandse leeuwenburger

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - mayonaise
  • - rundergehakt (600 gram)
  • - paneermeel (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - ontbijtspek (8 plakjes)
  • - boter (25 gram)
  • - eieren (4 )
  • - italiaanse bollen (4 )
  • - hotketchup (4 eetlepels)
  • - veldsla (40 gram)
  • - rucola
  • - worteljulienne (75 gram)
  • - zout (2 theelepels)
Bereidingswijze
  • 1 Meng het gehakt met paneermeel, geraspte ui, paprikapoeder, zout en peper naar smaak.
  • 2 Kneed het mengsel goed door en vorm er grote burgers van.
  • 3 Bak het spek in boter krokant, laat het op keukenpapier uitlekken.
  • 4 Bak de hamburgers in het bakvet in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 5 Bak in een andere pan met de rest van de boter spiegeleieren.
  • 6 Rooster de snijvlakken van de bollen goudbruin en bestrijk ze met ketchup.
  • 7 Verdeel de rucola en wortel over de onderkanten en leg de hamburgers erop.
  • 8 Leg hierop de eieren en plakjes spek.
  • 9 Leg de bovenkant van de broodjes erop.
  • 10 Lekker met frieten met oranjemayonaise.
  • 11 Meng voor oranjemayonaise het sap en de rasp van een halve sinaasappel met 0,5 eetlepel paprikapoeder en 3 eetlepels hotketchup door 225 ml mayonaise.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.