recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Grote canneloni met courgette en ham

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - ham (200 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - courgettes (2 )
  • - gele paprika (1 )
  • - bosuitjes (3 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gekoelde lasagnevellen (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Kook de lasagnevellen in ruim kokend water in 4 minuten beetgaar.
  • 3 Laat ze uitlekken over de rand van een vergiet.
  • 4 Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  • 5 Snijd de gele parika en de courgette in blokjes.
  • 6 Verhit tweederde van de olijfolie en smoor de bosuitjes, paprika en courgette met de peterselie en wat zout en peper afgedekt in 8 minuten beetgaar.
  • 7 Leg in 4 ovenvaste schaaltjes elk 2 lasagnevellen, elkaar iets overlappend.
  • 8 Laat de randen over de schaaltjes uitsteken.
  • 9 Leg de plakjes ham erop en schep het courgettemengsel in het midden.
  • 10 Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in plakken.
  • 11 Vouw de lasagnevellen over de vulling en dek af met de mozzarella.
  • 12 Verdeel er wat peper en olijfolie over en bak de canneloni's in de oven in 15 minuten gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.