recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Grote crème caramel

Nagerecht
5 personen
70 min
Ingrediënten
  • - eierdooiers (4 )
  • - suiker (175 gram)
  • - eieren (2 )
  • - vanillestokje (1 )
  • - volle melk (500 ml)
  • - water (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schraap het merg uit het vanillestokje.
  • 2 Verwarm de oven voor op 125 °C.
  • 3 Verwarm iets meer dan de helft van de suiker met het water in een steelpan op matig hoog vuur tot de suiker smelt en goudbruin kleurt.
  • 4 Schenk de karamel direct in een ovenschaal (doorsnede 22 cm) en laat de karamel over de bodem uitvloeien.
  • 5 Laat de karamel iets afkoelen.
  • 6 Klop de eieren los met de suiker en vanillemerg en roer de melk erdoor.
  • 7 Schenk dit mengsel op de karamel in de ovenschaal.
  • 8 Schuif de schaal in de oven en bak de crème 45 minuten.
  • 9 Hij ziet er zeker nog trillend zacht uit, maar is gaar als een erin gestoken mes droog uitkomt.
  • 10 Laat de pudding afkoelen en in de koelkast in 3-4 uur koud worden.
  • 11 Keer de pudding op een platte schaal en laat de karamel erover uitvloeien.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.