recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Grove hutspot met rookworst

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - rookworst (350 g)
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - hutspotgroenten (1 kg)
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
  • - boter (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de kruimige aardappelen in blokjes; Snijd de knoflook in plakjes.
  • 2 Smelt de boter in een grote braadpan en schep de aardappelen, hutspotgroenten, knoflook en tijm erdoor.
  • 3 Verwarm het geheel 4-6 minuten.
  • 4 Schenk dan de bouillon erbij en smoor de aardappelen en groenten in 20-25 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen.
  • 6 Stamp de hutspot tot een grove stamppot.
  • 7 Warm de stamppot als hij te dun is op hoog vuur nog even door.
  • 8 Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer met rookworst.
  • 9 Wijntip: Bijna droge witte wijn de J.L. Cevenne wit droog.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.