recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Haasbiefstukken met cantharellen en gekarameliseerde sjalotjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - citroensap
  • - (platte) peterselie (2 eetlepels)
  • - cantharellen (200 g)
  • - haasbiefstukken (4 )
  • - tijm (2 theelepels)
  • - bruine basterdsuiker (2 eetlepels)
  • - rode wijn (150 ml)
  • - sjalotjes (500 g)
  • - boter (75 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gebakken aardappeltjes en haricots verts.
  • 2 Voorbereiding: Pel de sjalotjes; Hak de (platte) peterselie fijn.
  • 3 Bak de sjalotjes in 0,33 van de boter rondom bruin.
  • 4 Voeg de wijn, suiker en tijm toe en stoof de sjalotjes in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Laat het vocht verdampen tot ze omhuld worden door een glanzend laagje.
  • 6 Wrijf de biefstukken in met zout en peper en bak ze in een koekenpan in 2/3 van de boter in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 7 Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
  • 8 Bak de cantharellen in het bakvet op hoog vuur bruin.
  • 9 Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • 10 Leg de biefstukken op warme borden en schep de cantharellen en sjalotjes ernaast.
  • 11 Wijntip: volle, krachtige rode wijn, bijvoorbeeld Château Changrolle of Château Grand Clapeau.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.