recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hachee met rode kool

Hoofdgerecht
4 personen
165 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - ontbijtkoek (2 plakjes)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - rozijnen (50 gram)
  • - rodekool (500 gram)
  • - vleesbouillon (van een tablet) (250 ml)
  • - wijnazijn (3 eetlepels)
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - uien (2 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - hacheevlees (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Snijd de rode kool in reepjes.
  • 4 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 5 Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  • 6 Kruid het vlees met zout en peper en bak het in een braadpan met de helft van de margarine rondom bruin.
  • 7 Bak de uien 5 minuten mee.
  • 8 Voeg de tijm met een derde van de azijn en de bouillon toe en stoof de hachee in 2.5 uur zachtjes gaar.
  • 9 Meng in een pan met een dikke bodem de rodekool met de rozijnen, de rest van de azijn en margarine.
  • 10 Doe hier wat zout en peper bij.
  • 11 Schenk er het water bij en smoor de rodekool afgedekt in 30-40 minuten zachtjes gaar.
  • 12 Kook de aardappelen gaar.
  • 13 Roer vlak voor het serveren de blokjes ontbijtkoek door de hachee en laat al roerend het vocht binden.
  • 14 Serveer de hachee met de rodekool en aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.