recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hachee

Hoofdgerecht
4 personen
250 min
Ingrediënten
  • - ontbijtkoek (2 plakjes)
  • - vleesbouillon (0.5 liter)
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - tijm (2 takjes)
  • - balsamicoazijn (2 eetlepels)
  • - uien (500 g)
  • - boter (50 g)
  • - rib-braadlappen (750 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de hachee met gekookte aardappelen en rode kool.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rib-braadlappen in grove stukken; Snipper de uien grof; Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  • 3 Kruid het vlees met zout en peper.
  • 4 Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur rondom bruin.
  • 5 Bak de uien 5 minuten mee en voeg dan de azijn, tijm en laurier toe.
  • 6 Schenk de bouillon langs de rand van de pan erbij.
  • 7 Stoof het vlees afgedekt op heel zacht vuur in 3-4 uur zachtjes gaar.
  • 8 Roer vlak voor het serveren de blokjes ontbijtkoek erdoor en laat de saus al roerende binden.
  • 9 Wijntip: Volle rode wijn, zoals Primitivo of Valdepeñas Crianza.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.