recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hamlapjes gestoofd in bier

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - (trappisten)bier (150 ml)
  • - bruine basterdsuiker (1 eetlepel)
  • - (verse) rozemarijnnaaldjes (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - uien (2 stuks)
  • - boter (50 g)
  • - hamlapjes (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de hamlapjes met puree en bloemkool.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de uien grof; Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de hamlappen in grove stukken en wrijf ze in met zout en peper.
  • 4 Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 5 minuten bruin.
  • 5 Bak de ui en knoflook 2-3 minuten mee.
  • 6 Rasp de schil van de sinaasappel en schep de sinaasappelrasp met de rozemarijn en bruine suiker door het vlees.
  • 7 Schenk het bier langs de rand van de pan erbij.
  • 8 Stoof de hamlapjes afgedekt in 30-40 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Wijntip: Milde witte wijn (pinot gris, gewurztraminer).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.