recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hamlappen met geglaceerde worteltjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - appelstroop (1 eetlepel)
  • - kaneelstokje (1 )
  • - sinaasappel (100 ml)
  • - boter (3 eetlepels)
  • - hamlappen (4 )
  • - kasteelbier donker (200 ml)
  • - ketjap (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Meng een derde van de ketjap en een vierde van het bier in een schaal.
  • 2 Bestrooi de hamlappen met zout en wentel door het ketjapmengsel.
  • 3 Laat 5 à 10 minuten marineren.
  • 4 Snijd de peen in schuine plakken van een halve cm dik.
  • 5 Verhit twee koekenpannen op medium vuur.
  • 6 Laat de boter uitbruisen in één daarvan en zet het vuur wat hoger.
  • 7 Voeg de peen toe en bak 2 minuten stevig aan.
  • 8 Voeg het sinaasappelsap en stokje kaneel toe, laat 5 minuten inkoken.
  • 9 Zet het vuur wat lager en laat nog circa 5 minuten stoven tot de peen gaar is en het sap licht stroperig word.
  • 10 Verwijder dan de kaneel en maak op smaak met zout.
  • 11 Doe ondertussen de boter in de andere koekenpan en laat het goudbruin worden.
  • 12 Bak het vlees stevig aan zodat het licht karamelliseert, de binnenkant mag nog rosé zijn.
  • 13 Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 14 Doe de rest van het bier, de ketjap en de appelstroop in de pan en laat 5 minuten inkoken op hoog vuur.
  • 15 Zet het vuur laag en laat het vlees nog 5 minuten doorgaren in de saus.
  • 16 Voeg de overige boter toe en roer dit door de saus heen.
  • 17 Maak op smaak met een snufje zout, suiker of nog wat ketjap.
  • 18 Lekker met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.