recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hamlappen met salsa

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - rode ui (1 )
  • - knoflook (1 scheutje)
  • - peper (1 enkele)
  • - vleestomaten (2 )
  • - limoen (1 )
  • - vijfkruidenpoeder (0.5 theelepel)
  • - wokolie (2 eetlepels)
  • - hamlappen (4 struik(en))
  • - zout en peper
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.
  • 2 Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd het in dunne ringetjes.
  • 3 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 4 Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er dun af en pers de vrucht uit.
  • 5 Meng de ui met de knoflook, peper, de tomaat en 2 eetlepels limoensap, het vijfkruidenpoeder, ½ eetlepel olie, peper en zout.
  • 6 Roer de limoenrasp en 2 theelepels sap door de rest van de olie en roer er 1 theelepel peper door.
  • 7 Wrijf de hamlappen hiermee in.
  • 8 Rooster ze boven een gloeiende barbecue of in een grillpan in 5 à 8 minuten aan beide kanten gaar.
  • 9 Strooi er zout over.
  • 10   Pittige salsa U kunt de salsa bij deze hamlappen net zo mild of pittig maken als u zelf wilt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.