recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hartig cashewnotenbrood

Nagerecht
20 personen
80 min
Ingrediënten
  • - verse tijmblaadjes (3 eetlepels)
  • - zelfrijzend bakmeel (150 gram)
  • - eieren (5 )
  • - geraspte belegen kaas (150 gram)
  • - ongezouten cashewnoten (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine.
  • 3 Voeg kaas toe en meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak wat zout toe.
  • 4 Doe dit mengsel over in een kom en klop er met de handmixer één voor één de eieren door.
  • 5 Voeg een volgend ei pas toe als het vorige ei geheel is opgenomen.
  • 6 Spatel het zelfrijzend bakmeel en de tijmblaadjes erdoor.
  • 7 Doe het beslag over in de cakevorm en bak het brood in de oven in vijftig tot zestig minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Laat vijf minuten in de vorm afkoelen, keer het brood daarna op een rooster en laat verder afkoelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.