recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hartige clafoutis met broccoli en blauwe kaas

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - voorgebakken stokbrood (1 )
  • - blauwschimmelkaas (Danish Blue) (100 gram)
  • - melk (300 ml)
  • - eieren (3 )
  • - bloem (125 gram)
  • - uien (2 )
  • - broccoli (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Maak roosjes van de broccoli en snij de stengels in blokjes.
  • 3 Kook de broccoli in ruim kokend water met wat zout in 3 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel de groente af onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 5 Verdeel de broccoli en ui in een ingevette lage taartvorm van 26 cm.
  • 6 Meng in een kom de bloem met de losgeklopte eieren, een snuf zout, versgemalen zwarte peper en de melk tot een glad beslag en schenk dit over de groente in de vorm.
  • 7 Leg de stukjes kaas ertussen en bak de clafoutis in de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Leg het brood er de laatste 6 minuten bij.
  • 9 Serveer de clafoutis in punten met het brood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.