recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hartige taart met broccoli en ham

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - eieren (4 )
  • - melk (50 ml)
  • - nootmuskaat
  • - ham (150 gram)
  • - broccoli (500 gr)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - bladerdeeg (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C; snipper de ui grof; snijd de ham in reepjes.
  • 2 Snijd de roosjes van de broccoli.
  • 3 Schil de stronk en snijd hem in blokjes.
  • 4 Kook de broccoliroosjes en –blokjes in ruim water beetgaar.
  • 5 Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.
  • 6 Fruit de ui zachtjes gaar in de hete olie.
  • 7 Bekleed een ingevette lage taartvorm van 26-28 cm met de plakjes deeg en druk de naden goed dicht.
  • 8 Klop de eieren los met de melk en voeg weinig zout en peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • 9 Verdeel de ui, broccoli en ham in de taartvorm en schenk het eimengsel erover.
  • 10 Bak de taart in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.