recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hartige taart met spinazie en zalm

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - verse zalm (300 g)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - eieren (4 )
  • - panklare spinazie (500 g)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - bladerdeeg (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de bladerdeeg; Hak de knoflook; Snijd de verse zalm in blokjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Bekleed een ingevette quichevorm met de plakjes deeg.
  • 4 Verhit de olie in een wok met de knoflook en kerriepoeder.
  • 5 Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend op hoog vuur slinken.
  • 6 Klop de eieren los met crème fraîche en zout en peper.
  • 7 Verdeel het eimengsel en de spinazie in de vorm.
  • 8 Besprenkel de zalm met citroensap en strooi er zout en peper over.
  • 9 Verdeel de zalm over het eimengsel en bak de taart een richel onder het midden in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn, bijvoorbeeld Semillon/Chardonnay uit Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.