recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hartige taart met witte asperges, cherrytomaatjes en geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - taartvorm ø 24-26 cm
  • - geraspte geitenkaas (150 gram)
  • - zout en peper
  • - crème fraîche (400 ml)
  • - verse eieren (6 )
  • - bladerdeeg (6 plakken)
  • - salie (10 blaadjes)
  • - cherrytomaatjes (150 gram)
  • - beenham (250 gram)
  • - witte asperges (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 200 °C.
  • 2 Snijd de uiteinden (ongeveer 1 cm) van de asperges af.
  • 3 Schil de asperges, snijd ze in stukjes van ongeveer 1.5 cm en zet ze op in koud, gezouten water.
  • 4 Kook ze ongeveer acht minuten.
  • 5 Snijd de beenham in reepjes.
  • 6 Bak de cherrytomaatjes kort in een pan met een scheutje olijfolie.
  • 7 Scheur de blaadjes salie in stukjes met de hand.
  • 8 Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en leg de asperges, beenham, cherrytomaatjes en salieblaadjes er op.
  • 9 Klop de eieren los met de crème fraîche, breng het op smaak met zout en peper en meng de geitenkaas er door.
  • 10 Schenk het mengsel over de taart.
  • 11 Bak de taart ongeveer 35 minuten tot het gaar en goudbruin is.
  • 12 Heerlijk met een groene, frisse salade!.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.