recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Havermoutpap met vers zomerfruit

Ontbijt
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - honing (1 eetlepel)
  • - bramen (1 bakje)
  • - pruimen (3 )
  • - perzik (1 )
  • - havermout (50 gram)
  • - halfvolle melk (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Breng de melk in een pan aan de kook en strooi er al roerend de havermout in.
  • 2 Laat de havermout op zacht vuur 10-15 minuten zachtjes koken tot het een dikke pap wordt, roer regelmatig.
  • 3 Laat de pap nog 5 minuten staan.
  • 4 Schil de perzik (of kies voor een geschilde nectarine), verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • 5 Doe hetzelfde met de pruimen.
  • 6 Schep de havermout in kommen, verdeel het fruit erover en druppel tot slot de honing (of schenkstroop) erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.