recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hazelnootschuimtaartjes met Campari-room

Nagerecht
6 personen
115 min
Ingrediënten
  • - witte chocola (75 gram)
  • - kristalsuiker (2 eetlepels)
  • - kristalsuiker (100 gram)
  • - eiwitten (2 )
  • - walnoten (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier, uitsteekvorm of glas (doorsnede zes tot acht cm), keukenmachine, handmixer.
  • 2 Verwarm de oven voor op 125°C.
  • 3 Teken op het bakpapier met een potlood rond een uitsteekvorm, met voldoende tussenruimte voor twee cirkels per persoon.
  • 4 Hak de hazelnoten in de keukenmachine fijn.
  • 5 Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
  • 6 Klop de eiwitten in een schone kom met de handmixer stijf tot er pieken op staan.
  • 7 Voeg al kloppend beetje bij beetje het kristalsuiker toe.
  • 8 Blijf kloppen tot het schuim taai wordt en mooi glanst.
  • 9 Schep de hazelnoten erdoor.
  • 10 Schep het hazelnootschuim in het midden van de cirkels.
  • 11 Maak met de bolle kant van een natte lepel de bovenkant glad en vul de cirkels helemaal met schuim.
  • 12 Schuif de bakplaat in de oven en bak de schuimrondjes twintig minuten.
  • 13 Laat ze in de uitgeschakelde oven nog een uur drogen en afkoelen.
  • 14 Trek de schuimrondjes van het bakpapier en bewaar ze in een trommel.
  • 15 Breek de chocolade in stukjes.
  • 16 Laat de chocolade (wit en melk na elkaar) au bain-marie (in een kom in kokend water) al roerend smelten.
  • 17 Strijk de chocolade dun uit op bakpapier en laat de chocolade in de koelkast weer opstijven.
  • 18 Klop vlak voor het serveren in een kom de slagroom met de slagroomversteviger, de eetlepels suiker, aardbeienjam en de Campari met de handmixer stijf.
  • 19 Breek de chocolade in zes schotsen.
  • 20 Zet zes schuimrondjes op borden en strijk tweederde van de slagroom erover uit.
  • 21 Leg de andere schuimrondjes erop.
  • 22 Schep hierop in het midden een kleine toef room en garneer met de chocoladeschotsen en bramen.